Muren injecteren

Botox voor je muren!

De titel is een beetje een afleider. Botox voor je muren klinkt als iets om je muren en weer jong en fris uit te laten zien. Ik bedoel daar wel zoiets mee, maar toch niet helemaal. Het is geen behandeling voor ijdele muren of ijdele huiseigenaren.
Met muren botoxen bedoel ik muren injecteren. Dit doe je niet tegen de rimpels, maar wel om je muren er weer 'jeugdiger uit te laten zien' zodat ze langer meekunnen.

Muren injecteren wordt gedaan als een behandeling voor muren die vochtig geworden zijn door optrekkend vocht. Optrekkend vocht heeft een aantal oorzaken, de grootste hiervan is de ontbrekende of niet goed werkende vochtbarrière van de muren. Hierdoor wordt door de capillaire werking van de muren het vocht, wat zich eigenlijk altijd bevind onder huizen, naar boven gezogen. Vocht zoekt altijd de weg van de minste weerstand. Het kan dus zijn dat er vochtige plekken ontstaat die ver verwijderd zijn van de oorzaak. Naast vochtige muren kun je last krijgen van schimmels en bladderend behang en een vervelende muffe gronderige lucht, als er optrekkend vocht is.

De behandeling van dit probleem is muren injecteren. Muren injecteren kan worden gedaan met een vloeistof of een gel. Er wordt een gat in de muur geboord en de vloeistof of de gel wordt de muur ingespoten. De actieve stof in de vloeistof of gel bindt zich dan met het vocht. Op het moment dat dit mengsel opdroogt ontstaat er een ondoordringbare barrière. Vocht kan dus niet meer terugkomen in de muren. Deze behandeling werkt eigenlijk beter op het moment dat er meer vocht in de muur zit, dus hoe erger hoe beter. Dat is geen reden om als je dat probleem hebt, het maar voort te laten sukkelen. Naast vochtige muren kun je dan last krijgen van schimmels, muffe lucht, zwammen, bladderende verf of bladderend behang. Dit is niet echt aangenaam en ook niet echt goed voor de gezondheid. Mensen die al een verminderde immuniteit hebben kunnen namelijk allergisch worden voor schimmels, met alle gevolgen van dien. Ook kan vergevorderd vocht structurele schade aanrichten aan bijvoorbeeld houten steunbalken. Muren injecteren doe je echter niet zelf. Het is een klus die alleen door een gespecialiseerde vakman gedaan moet en kan worden.

Het is dus zaak om als je vermoedt dat je vochtige muren hebt, er meteen een vakman bij te halen. Deze kan de situatie analyseren en op adequate wijze een behandeling toepassen.

Zo'n behandeling kun je dus zien als Botox voor je muren. Ze zullen er namelijk zeker van opknappen. Rimpelloos zullen ze niet worden, als ze dat al niet waren, maar het zal je muren zeker goed doen en grotere, vervelendere, structureler en potentieel kostbaarder problemen voorkomen.

Contacteer ons voor een vrijblijvende en gratis vochtdiagnose

Over De Vochtexpert

Wij werken kleinschalig en beperken ons tot de Kempen. Hierdoor bespaar je geld. Alles begint bij een correcte Vochtdiagnose van je probleem. De diagnose is Gratis !

  • Lokaal, dus budgetvriendelijk
  • Echte vakmensen
  • Correcte Diagnose
Marlon Verbeek
zaakvoerder De Vocht Expert
0479/47 31 06
GRATIS VOCHTDIAGNOSE
We nemen binnen de 12 uur telefonisch contact op voor een vrijblijvende diagnose.
Wat is je Vochtprobleem ?

De Vocht Expert is een familiebedrijf uit Herentals, gespecialiseerd in Opstijgend Vocht, Vochtige kelders en problemen met Condens.

© 2024 Alle rechten voorbehouden