Ga naar inhoud
Bel Gratis 0800 255 10

Vochtbestrijding

Vochtbestrijding

Een degelijke vochtbestrijding wordt op een grondige analyse van het probleem gebaseerd.
Op basis van de symptomen zoals loskomende plinten of behangpapier, pleister- of verflagen, vochtplekken of schimmel op de muur of onder het behang, zwarte schimmelvlekken op meubels, afschilferend metselwerk of een muffe geur, wordt nagegaan welke de oorzaken zijn. Gaat het over opstijgend vocht, condensatie, vochtproblemen veroorzaakt door lekkende aan- en afvoerleidingen, enz.?
Eerst dan kan met de vochtbestrijding an sich begonnen worden en de manier waarop het probleem te lijf gegaan wordt, is uiteraard afhankelijk van de oorzaak.
Bij opstijgend vocht kan de vochtbestrijding bijvoorbeeld erin bestaan dat een vochtwerend middel in de muren geïnjecteerd wordt. Ook kan het impregneren van de muren een bijkomend middel voor de vochtbestrijding zijn. Anders zullen de te nemen maatregelen eruit zien als het om condensatievocht gaat. Dan zal men zich mogelijk meer op ventilatievoorzieningen gaan concentreren.

Wanneer vochtproblemen lang aanhouden tasten ze muren en metselwerk aan en brengen blijvende schade toe. Aarzel daarom niet een specialist in zaken vochtbestrijding te raadplegen.

Behandeling opstijgend vocht - Ventilatiewerken - Kelderdichting

Vraag uw gratis analyse Ik ben mee